Dary Natury wzmacniające organizm i zmniejszające zagrożenie poważnymi chorobami.
- Alicja Hunt
- 1 lut 2023
- 2 minut(y) czytania
Zaktualizowano: 10 lut 2023
Postęp w dziedzinie nauk o żywieniu dokonuje się bardzo szybko, za najnowszymi zaleceniami często trudno nadążyć, ale stosowanie ziół w kuchni od dawien dawna jest nieodłącznym elementem światowej i również polskiej tradycji kulinarnej.

Przed wiekami zioła i przyprawy były równie cenne, jak złoto, a hiszpańscy i portugalscy konkwistadorzy zbijali na nich majątki.
Zioła w kuchni stanowią fantastyczny dodatek. Nadają charakteru każdej potrawie, poprawiają aromat zup i sosów i co ważne, wspomagają nasz organizm, ponieważ mają wiele różnorodnych właściwości zdrowotnych.
Latem jem więcej sałatek, bo gdy gorąco, nie mam ochoty na nic treściwego i ciężkiego. Zielona sałata z pokrojonym pomidorem, ogórkiem i awokado, posypana Mieszanką Długowieczności i polana jednym z moich orzeźwiających Witalnych Sosów to moje ulubione danie.
Polecam zaopatrzyć się w paletę najpopularniejszych ziół, najlepiej lionizowanych, które będziesz mogła dodawać pojedynczo do potraw lub przygotować Mieszanki Długowieczności w różnych konfiguracjach i proporcjach i korzystać z ich niezwykłego smaku, aromatu i właściwości zdrowotnych.
Mieszanka Aromat Prowansalski doda witalności każdemu kęsowi, Toskański Bukiet doda włoskiego charakteru Twojej ulubionej sałatce, a mieszanka Ziarna Żywotności to porcja zdrowia na talerzu. Ekstrawagancka Mieszanka Sarmacki Smakołyk zaskoczy Twoich gości niecodziennym składnikiem.
Aby sałatka była ciekawsza i bardziej sycąca dodaj wędzonego łososia, grillowanego, zimnego kurczaka lub gotowane kasztany. No i oczywiście awokado, bo dzień bez awokado to dzień stracony.
Te niesamowite Mieszanki Długowieczności, które przygotujesz w ciągu kilku minut idealnie nadają się do sałatek, kremowych zup, sosów lub innych dodatków.
Uwaga: Mieszanki z użyciem nasion sezamu i lnu należy przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku w lodówce.
Nasiona sezamu, lnu i Chia warto troszkę zmielić, ponieważ poprawi to większą przyswajalność ich dobroczynnych składników i ich strawność.
Całkowicie naturalne minerały i witaminy zawarte w tych mieszankach pomagają utrzymać prawidłowe funkcjonowanie organizmu.
Uwaga: Już niedługo podamy przepisy na Mieszanki Długowieczności i Witalne Sosy.